HTML

Vaslady

2013.04.08. 15:47 ozmrtn

Gyerekkorom egyik emleke az, amikor Margaret Thatcher Pestre jott es hagymat vett a Vasarcsarnokban. Angliaban kb. annyira megoszto szemelyiseg, mint Magyarorszagon mondjuk Gyurcsany vagy Orban. Sokan elvesztettek miatta a munkajukat, sokan kerultek az utcara miatta, de az nagyreszt neki koszonheto, hogy ujra versenykepesse tette az orszagot. Mert barhonnan nezzuk, ha a gazdasag nem mukodik jol, ha a szakszervezetek tul erossek, ha a penzt mar azelott elkoltik, hogy megkeresnek, akkor az egesz orszag mehet a levesbe. "Nobody would remember the Good Samaritan if he had only good intentions. He had money as well."

Es amiert kelet-europa es mi halasak lehetunk neki, az az, hogy Ronald Reagennel kozosen sikerul legyoznie a szovjeteket. A rendszer nelkuluk is osszeomlott volna, de az, hogy ez nem 20 evvel kesobb tortent meg, az nem kis reszben neki is koszonheto. Stiff upper lipp, ez a brittek egyik mottoja, es ra szerintem teljesen igaz volt ez a mentalitas. Kemenyen, tokosen, kitartoan elore, semmitol sem megrettenve.

Nyugodjek bekeben!

Szólj hozzá!

Címkék: politika Anglia Thatcher

A bejegyzés trackback címe:

https://georgestreet.blog.hu/api/trackback/id/tr475211072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása